Main

Alles wat u ooit wilde weten over pensionpaarden

Een stalstal, of pensionstallen, is een commerciƫle instelling waar paardeneigenaren een wekelijkse of maandelijkse huurprijs betalen om hun paarden te laten onderhouden. Meestal is een stal of pensionstal over het algemeen geen speciale manege en daarom zijn de paarden hier meestal niet te koop. Stalbezitters hebben een contract met de persoon die het paard bezit om het paard te voorzien van gezondheidszorg, onderdak en beweging. Meestal zullen ze de klant toestaan het paard voor een bepaalde tijd mee te nemen in ruil voor een gereduceerd tarief.

Er zijn veel soorten plaatsen om een livrei-stal te koop te vinden en deze omvatten een verscheidenheid aan lokale bronnen, internet en ook op beurzen en via andere media zoals televisie. Als je op zoek bent naar een paard, is het verstandig om voordat je op reis gaat de plaatselijke stallen te bezoeken. Persoonlijk een stal bezoeken is iets heel anders dan een foto op internet bekijken. De verkoop van paarden wordt vaak geregeld door de eigenaar van het paard en de verkoop vindt meestal plaats nadat het paard is bekeken door de eigenaar en het tijd is om erover na te denken. De prijs kan variƫren afhankelijk van de conditie van het paard.

Als je naar een stalstal gaat om een paard te bezichtigen, zul je merken dat er een aantal boxen beschikbaar zijn om te bezichtigen. Er zijn meestal stalletjes die wit geverfd zijn, maar je kunt ook paarden zien waarvan de benen zijn geschoren. Er is geen wettelijke verplichting om uw paard te laten nakijken als u dit niet wenst en als u vragen heeft dan staat er altijd iemand voor u klaar. Ze kunnen u misschien zelfs een ruwe schatting geven van hoeveel de stal gaat kosten. U zult waarschijnlijk ook andere paarden zien zoals die van uw dichtstbijzijnde stal. Deze kosten misschien meer, maar er is altijd een reden waarom een paard anders geprijsd is.

Paardeneigenaren die andere paarden bezitten, kiezen er vaak voor om ze op stal groot te brengen en de andere paarden erin te laten slapen. Deze staan bekend als stalpaarden en kunnen erg duur zijn. Als u ervoor kiest om deze route te volgen, mag u maximaal zes pond betalen voor elk bed hooi dat u koopt. Paardenbezitters die ervaring hebben met het omgaan met kosthuizen waar paarden ‘s nachts kunnen worden gehouden en tussen hooibalen worden begrensd, kunnen tot tien pond voor elk paard betalen.

Sommige mensen geven er de voorkeur aan om hun paarden te stallen bij de stal, omdat ze de omgeving een beetje mooier vinden dan de stallen. In de meeste gevallen worden paarden beter behandeld als ze zich vervelen en worden verzorgd door professionals. Ook wanneer paarden in pensionstallen worden geplaatst, krijgen ze de kans om met andere dieren en andere mensen om te gaan en ook om beweging te krijgen.

Zoals u kunt zien aan de hand van de bovenstaande informatie, zijn paarden erg duur om zelf op te voeden. Ze zijn ook veel aangenamer om mee te leven en veel mensen vinden het stallen van paarden onaangenaam en stressvol. Om al deze redenen komen pensionpaarden steeds vaker voor in kleine landelijke gebieden en steden. Dit is geweldig nieuws voor paardenliefhebbers, maar het kan even duren voordat stalstal voor iedereen de eerste keuze wordt.