Auto

Auto afstemmen en uw elektrische ontsteking

auto tuning

Auto-afstemming is eigenlijk de wijziging van een voertuig om het te optimaliseren voor een andere reeks specifieke prestatiebehoeften van degenen die aanvankelijk was bedoeld om te vervullen. Meestal is dit meer specifiek verbeterde motorprestaties en / of dynamische rij-kwaliteiten, maar auto’s kunnen ook worden gewijzigd om een betere brandstofverbruik te bieden, of zelfs een soepeler gashendelrespons. Het oorspronkelijke ontwerp voor elk voertuig is altijd gericht op het verstrekken van de best mogelijke prestaties uit de motor die het bij elkaar wordt gezet. Met de huidige auto’s met een grotere mate van technologische complexiteit dan ooit tevoren, hebben auto’s ook veel extra functies ontwikkeld die vaak dienen om de vaardigheden van het motoren te complimenteren, of een voordeel van het feit dat ze deel uitmaken van het

Autoluiding betekent veel meer dan alleen de uitlaatpijp, of de vorm van het lichaam veranderen. Het betekent eigenlijk het aanpassen van dingen zoals het aantal verstelbare airbags, de hoeveelheid ophangreizen, de hoeveelheid paardenkracht die de auto produceert, en de hoeveelheid ruis die het genereert. Het is erg belangrijk dat deze modificaties goed samenwerken in harmonie om de optimale prestaties uit de auto te bieden. Het is niet ongewoon voor auto-afstemming om de motor veel krachtiger te maken, door een krachtiger motorkit of cilinderkop uitlaat te monteren of om bepaalde componenten te vervangen om zijn aerodynamische profiel te verbeteren. Al deze wijzigingen worden gedaan om hetzelfde einde te bereiken: om de voordelen van een motor te maximaliseren door de prestaties ervan te verhogen.

Een van de meest voorkomende en basismanieren om een voertuig aan te passen, is door de ontstekingstiming te veranderen. Als je ooit een tuner op het werk hebt gezien, weet je dat dit een vrij moeilijk proces kan zijn: als de timing veel te langzaam is, kan de motor zich ruw of underpowered voelen, als het te krachtig is, kan de uitlaatnota te luid zijn.

Als u ervoor wilt zorgen dat uw auto goed klinkt wanneer u versnelt, en dat u maximaal vermogen krijgt van uw motor, moet u uw ontstekingstiming bekijken.

Als uw auto een open krukas of een nokkenas heeft, zal het dan krachtiger en efficiënter maken, omdat de compressie van de brandstof en de resulterende kracht op de zuigers groter zullen zijn. Voor auto’s zonder open krukassen en nokkenassen, het afstemmen van ze zullen ze zelfs gladderen. Er zijn tegenwoordig twee methoden van tuning-motoren, ze kunnen mechanisch of elektronisch zijn. Mechanische afstemmen vereist dat u de hoofden van de zuiger en cilinderkoppen verwijdert en de bougies en de pakkingen toevoegt. Electronic Tuning wordt meestal bereikt met een computer of software.

Bougie en verwijdering van pakking is ook een onderdeel van een auto-afstemming en wordt bereikt door een bepaalde hoeveelheid materiaal te vervangen. Dit beïnvloedt meestal de kleppen; De hoeveelheid die moet worden verwijderd, is geselecteerd op basis van het motorvermogen van uw auto. Bougie en pakkinginstallatie wordt meestal gedaan door een professionele monteur die is gespecialiseerd in dit soort werk.

Het andere deel van het afstemmen is brandstofinjectie, die een andere dimensie aan de prestaties van uw auto zal toevoegen. In eenvoudige woorden verbetert de brandstofinjectie uw acceleratie van uw auto’s. Het verbetert het brandstofverbruik en het vermindert ook de uitstoot van schadelijke gassen. Sommige moderne motoren hebben het vermogen om met een brandstofinjectiesysteem te werken en dit wordt brandstofinjectie genoemd. U kunt ervoor kiezen om te gaan voor een automatische brandstofinjectie of een handmatige. In elk geval moet u weten hoe u een brandstofinjectiesysteem kunt installeren voordat u begint met het afstemmen van uw motor.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance