Dienstverlening

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit? Er zijn veel dingen die u misschien wilt weten over assertiviteit. Het is gewoon het vermogen om je eigen kracht te voelen, om zelfverzekerd en zeker van jezelf te zijn. Het is een aangeleerde vaardigheid en een natuurlijke manier van communiceren in de wereld van psychotherapie en psychologie. De persoon die zich zelfverzekerd en assertief voelt, kan deze kracht op verschillende manieren uiten, en een manier is door middel van lichaamstaal en non-verbale communicatie.

Assertief worden Wanneer u met mensen probeert te communiceren, zult u van nature merken dat u een assertieve houding aanneemt en misschien zelfs veel lacht. Naarmate u meer zelfvertrouwen krijgt en meer vertrouwd raakt met de assertiviteit die u aan de dag legt, zult u merken dat dit na verloop van tijd natuurlijk zal worden en u zult er niet aan denken om dit te veranderen Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus. Als je praat over hoe je je voelt, kan het voorkomen dat je de neiging hebt om te veel te benadrukken wat je voelt en dat meer dan nodig te projecteren, vooral als je praat met een therapeut of iemand in je leven die geen medische professional is. . Het is belangrijk om te onthouden dat er een dunne scheidslijn is tussen oprecht zijn en overdreven zelfverzekerd overkomen.

Leren hoe u assertiever kunt worden Er zijn verschillende manieren om te leren hoe u assertiever kunt worden en het begint allemaal met uzelf te trainen in de juiste manier om deze natuurlijke assertieve stijlen te gebruiken. Als u zelfverzekerd en zeker bent van uzelf, zult u merken dat anderen dit ook zullen kunnen voelen en u ervoor zullen respecteren. Dit kan ons op veel manieren helpen, ook bij loopbaanproblemen en zelfs in relaties. Assertief zijn betekent niet dat je altijd agressief bent, en dat is helemaal niet het geval. Assertief zijn kan alleen maar betekenen dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gevoelens en dat je je op je gemak voelt als die gevoelens plaatsvinden zonder enige inmenging van buitenaf.

Meer info over dit artikel: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/

Tagged